2019 bolygó állásai és asztrológiai eseményei a karmaasztrológus szemével (3. rész)

Pin it

Karmaasztrológiai pillanatkép

Vegyük szemügyre még egyszer a szilveszteri képletet, és nézzük meg, hogy milyen kiegészítő információkat nyerhetünk a karmaasztrológiai eszközök segítségével. Az első, amit érdemes leellenőrizni – és ami tulajdonképpen része a hagyománynak is, csak mivel nem látszik a 2Ds képletábrán, a legtöbb asztrológus figyelmen kívül hagyja – azok a deklinációs állások. Kár értük, hiszen a szoros orbiszú parallelek pontosan ugyanolyan értékűek, mint a hosszúsági konjunkciók, és ebben az esetben valódi kincseket találunk. A Naphoz ugyanis négy fontos parallel vetül, amelyeket a Merkúr (kapcsolatteremtés), a Jupiter (személyes szerencse), a Szaturnusz (kitartás) és a Plútó (személyes hatalom) alkotnak.

Tovább vizsgálva magát az ábrát, egy második, kissé tág víz – föld Sárkány is létrejön a Holdcsomók (sors-tengely), a Skorpió Vénusz (mély, féltékeny, birtokló szerelem) és a Halak Astraea (érzelmi karma-törés) között. A Vénusz állása kissé tág, de ilyenkor érdemes megnézni, hogy találhatók-e a közelében transzcendens égitestek, amelyek szorosabbra zárják az alakzatot. Most szerencsénk van, mert három aszteroida és egy fontos állócsillag is kiegészíti a Vénuszt: Tisiphone (a jogos megtorlás démona), Demeter (a kalász istennője), Patientia (türelem), és az Agena, a Kentaur csillagkép béta csillaga (a fájdalmakon keresztüli tanulás gyógyulóhelye).

Ha figyelembe vesszük a transzcendens égitesteket (aszteroidákat és kentaurokat), újabb alakzatokra lelhetünk, amelyek közül kettőt emelek ki.

Az első egy Quindecile Nyíl (két 165° és egy 30°), amit a Rák felszálló (otthonnal, családdal kapcsolatos sorfelvállalás), az Ikrek Sötét Hold Lilith (az átok tudatos magunkra vétele), és az IC–Nap–Szaturnusz hármas konjunkció hoz létre.

A quindecile a kényszeresség és a rögeszme fényszöge, amely azonban hatalmas ambíciót is képes megmozgatni. Ebben az esetben arra figyelmeztet, hogy a választott sors és a karmikus gyökerek szorosan összefüggenek; lehetetlen a kettőről lemondani, sőt még a kiátkoztatást is érdemes értük vállalni. Mindenfajta politikai felhang nélkül kijelenthető, ez az év sorsdöntő lesz az egész világ számára, hiszen az alakzat megtalálható az összes január 1-i képletben, bármelyik településre készítjük el. Az üzenete tulajdonképpen végtelenül egyszerű: ha továbbra is szeretnéd saját jövődet irányítani, muszáj megismerned a valódi múltadat (és nem azt, amit az Akadémia urai előírnak neked), meg kell őrizned a nemzeted szakrális talapzatait, még akkor is, ha ezért mások megátkoznak.

A második egy komplex fényszög-kép halmaz, amit a tanítványaim Vitorlásnak neveztek el, a jegyek 12-14. fokain jön létre, és kombinálja az Átfutó trigon háromszoros áldását, a Bumeráng karmikus feszültségét, és a Trapéz sikereket biztosító színpadát. Az alakzat horgonypontja ismét az IC–Nap–Szaturnusz hármas konjunkció, amely így új értelmet nyer, a „blokkolt életerő” helyett sokkal inkább a biztonságos alapok megteremtésének szükségességét hangsúlyozza, és azokat a gyökereket akarja tudatosan is a felszínre hozni, amelyek a jövő sziklaszilárd talapzatát nyújthatják.

A Vitorlást következő képlet-pontok alkotják:

  • Rák MC (a megtervezett jövő)
  • Skorpió Hold (a lélek, a nép)
  • Nyilas Jupiter (szerencse és optimizmus)
  • Bak Nap, Szaturnusz, és IC (egó-fejlődés, kitartás, otthonmegőrzés, a múlt alapos és világos feltárása)
  • Vízöntő Vesta (fókuszáló képesség)
  • Halak Neptunusz (transzcendencia)

Griga Zsuzsanna karma asztrológus

zsuzsanna.griga@gmail.com

www.the-dreamweaver.net
www.tisztaforrasintezet.hu

Tagged under:

Log In or Create an account