5 dolog, amit a boldog emberek tesznek ébredés után

Pin it

Épphogy felébredtél, készen is állsz arra, hogy elkezdd a napot. De várj! Vigyünk egy kis tudatosságot az életünkbe már ébredéskor. Létezik öt hatékony tipp, amit olyan egyszerűen csempészhetünk mindennapjainkba, hogy már-már azon gondolkozhatunk, hogy nem jutott eddig eszünkbe alkalmazni őket? Hamarosan észreveszed, hogy javul a lelki állapotod és bármibe kezdesz, sikerrel fogsz járni. Az első lépés ahhoz, hogy elérj valamit, maga a szándék megléte. Ez az öt dolog pedig éppen ehhez segít majd hozzá.

1. Légy hálás!

Minden új nap új lehetőség arra, hogy köszönetet mondj, amiért élsz. Mindig találni valamit, amiért hálás lehet az ember, csupán körbe kell néznünk. Ha folyamatosan hálát érzünk, egy idő után meglátjuk milyen szerencsések vagyunk azért, ami megadatott számunkra. Ne akadj fent olyasmin, amid nincs, mert az csalódottságot és szenvedést okoz. Talán az életkörülményeink sosem lesznek számunkra ideálisak, de bármikor megállhatunk egy percre, hogy végiggondoljuk mi az, ami értékes az életünkben. Úgy érzed, nehéz találni olyasmit, amiért hálás lehetsz? Mindig kezdheted az alapoknál…,,Köszönöm a lélegzetet, ami életben tart.” Mondd, vagy érezd – nem számít hogyan fejezed ki a háládat, ha a tudatos szándék jelen van.

2. Naponta jelöld ki a céljaid

Gondolataink alakítják az általunk tapasztalt valóságot. Ha van valami, amit nagyon szeretnénk megvalósítani, az általában meg is történik. Ha boldogok akarunk lenni, azt csináljuk, ami boldoggá tesz. Ha ki akarunk szabadulni egy számunkra terhes fizikai vagy érzelmi környezetből, terveket szövünk, hogy meneküljünk. A kezdeményező energia nélkül, ami az új irányba terel bennünket, sosem változna a helyzetünk.

Legtöbbünknek minden reggel megvan a szokásos menetrendje: felkelünk az ágyból, elkészülünk, munkába megyünk. Mielőtt bármit teszünk, érdemes hangosan kimondanunk, vagy leírnunk mit szeretnénk aznap elérni. Ez lehet valami konkrét, mint például elintézni a bevásárlást, vagy valami tágabb, mint nem bántani meg azokat, akikkel az adott napon érintkezünk.

3. Végy öt mély lélegzetet

A légzés tart minket életben. Ha nem veszünk levegőt, a szívünk megáll és nem láthatnánk a következő napot. Leggyakrabban felületesen lélegzünk, ami ugyan életben tart, de nem optimizálja létünket. Lépj a következő szintre! Lélegezz be és ki mélyen, olyan hosszan, ahogy a legkényelmesebb. Lassan. Érezni fogod, ahogy a stressz és a feszültség felolvad, mint a vaj egy forró napon. Ha fokozni akarod az élményt, szerezz be néhány alapvető – például eukaliptusz -illóolajatés indítsd frissen a napot!

4. Mosolyogj ok nélkül

A mosolygás az egyik legjobb trükk, ami semmibe sem kerül. Tudod, mennyire nehéz mérgesnek maradni, amikor mosolyogsz. Mindaz a szerotonin és endorfin ami az agyadba árad ki fog gyógyítani a levertségből. A mosolygás bizonyítottan csökkenti a stresszt, szinten tartja a vérnyomást és erősíti az immunrendszert, ami még egy ok arra, hogy gyakoroljuk ébredés után.

5. Bocsásd meg magadnak a múltban elkövetett hibákat

Mondhatja bárki, hogy tökéletes az élete? Nem hinném. Mindannyian követünk el hibákat…Akció és reakció: később talán megbánunk dolgokat, amikről úgy érezzük nem lett volna szabad megtennünk. A megbocsátás erősebbé tesz, segítségével elengedjük a szenvedést. Vedd tudomásul, ha hibáztál és habár a múlton nem változtathatsz, a jövőt azonban Te írod.

Minden változóban van…ez az egy állandó a létezésben. Folyamatosan változunk – akár észrevesszük, akár nem. Nem vagyunk azok, akik tegnap voltunk, egy éve, vagy tíz évvel ezelőtt. Nem szabad örökké haragudnunk magunkra valamiért, mert az csak még több fájdalmat okoz. Mindannyian szenvedtünk már, ezért ne okozzunk még több szenvedést magunknak feleslegesen. Lásd meg az árnyékaid, ismerd el, hogy egy ideig veled vannak, végül engedd el őket!

Paul Lenda

http://earthweareone.com

Tagged under:

Log In or Create an account