Holddal fogyni? Te még nem próbáltad?!

Pin it

A Holdban ideális partnerre találsz, úgy segíti utad, hogy az ne legyen túlzottan megerőltető, ám nem ígér csodákat. Nincsenek pirulák, különleges varázsszerek, csupán követhető Holdfázisok, melyekhez alkalmazkodnunk kell. Ha étkezésünket a Hold rendszerességéhez igazítjuk, különösen, ha hosszú távon is a Hold ritmusával hangoljuk össze, akkor siker koronázza erőfeszítéseinket.

Hét lépés a sikeres fogyáshoz

A Hold teljes ciklusát 6 szakaszra osztjuk: Újhold, 1. és 2. negyed, Telihold, valamint 3. és 4. negyed. A fogyókúrát érdemes a 2. negyedben előkészíteni, majd a Telihold beköszöntével azonnal el is indítani.

1. lépés

A holdciklus 2. negyedében, mintegy 3 nappal Telihold előtt kezdjük el a kúrát. Ezen pillanatra már a test építkezése teljesen lezárult. Általában ekkorra már felszedtünk egy keveset, s elég erősnek érezzük magunkat, hogy akár a megszokott adagokat a felére csökkentve módosítsuk a táplálékbevitelt.

2. lépés

Teliholdkor vagyunk felvevőképességünk csúcsfokán. A zsírok és szénhidrátok ekkor intéznek kiemelt támadást szervezetünk ellen. Ilyenkor érdemes böjtölni, vagy csak vizet, illetve gyógyteákat inni. Ezek a folyamatok ugyanis segítik a méregtelenítést, valamint a salaktalanítást, ami kellően intenzív lehet ebben a rövid periódusban. Akinek azonban szilárd táplálékra is szükségük van, bátran tartsanak gyümölcs-, zöldség- vagy lénapot, illetve könnyű ételeket válasszanak.

3. lépés

A 3. negyedben mintegy 7 nappal a Telihold és a csökkenő Félhold között folytatni kell a röviddel Telihold előtt elkezdett táplálékmennyiség-csökkentést. Ezt most könnyen sikerül lelkileg és testileg is elfogadni. A test ugyanis még kellőképpen „jól táplált”, ami azzal jár, hogy a tápanyagokat már nem raktározza el oly szorgalmasan, mint Növőhold idején. Ugyanakkor a Fogyóhold a szervezetet arra ösztönzi, hogy több kalóriát égessen el, valamint salakanyagokat és mérgeket válasszon ki, és száműzze ezeket a testből. A testsúlycsökkenés beindul.

4. lépés

A 4. negyedben egyre könnyebben tudjuk tartani azt a néhány nap alatt felvett szokásunkat, hogy minél kevesebbet együnk. Három nappal az Újholdat megelőzően érdemes a salaktalanító folyamatokat erősíteni.

5. lépés

Újhold elérkezésével a méregtelenítő kúra megkoronázásaként egy böjtnapot ajánlatos beiktatni életünkbe, s legalább 3 liter ásványvizet vagy hatóanyagokkal teli gyógyteát inni. Akinek ez nehezére esik, meg kell próbálnia legalább egy gyümölcs-vagy lénapot tartani.

6. lépés

Az új ciklus 1. és 2. negyedében, tehát Növőhold idején a testünk újrakezdi az építkezést. Ez egyértelműen azt jelenti, hogy egyre több kalóriát tárol és folyadékot is raktároz. Ennek az a következménye, hogy étvágyunk ismét elkezd növekedni. Éppen ezért kell ebben az időszakban megpróbálni a csökkentett táplálékmennyiségnél maradni. Gondoljunk arra, hogy a zsír nem lakat jól, hanem mindig csak éhesebbé tesz, ezért ezt lehetőleg messzire kerüljük el.

7. lépés

Az újabb Teliholdkor érdemes újabb böjtöt tartani: csak ásványvizet vagy gyógyteákat inni. Ez segíti a már sokat emlegetett méregtelenítést és ideális lezárása lesz a kúrának.

Aki erre az időpontra még nem elégedett az eredménnyel, hosszabbítsa meg a kúrát a jelenlegi csökkentett táplálékmennyiséggel a következő Teliholdig, azaz egy teljes Holdhónappal.

Tipp: Holddiétát ne kezdjük valahol félúton, s ne is hagyjuk abba. A fenti szisztéma kizárólag akkor hatásos, ha azt az első lépéstől a hetedikig egyenként betartjuk.

Forrás: Szatmári Nóra: Ezoterikus kalendárium 2015

Tagged under:

Log In or Create an account