Jelek kísérik életünket – 7 tanács, hogy könnyebben észrevedd őket

Pin it

Volt egy időszak az életemben, amikor rövid időn belül, egyik csapással a másik után kellett szembenéznem. Az első kétségbeesésem kiheverése után leültem, és elgondolkoztam azon, miért is kaptam őket. Hamar rájöttem, hogy ezek jelek voltak, és mind figyelmeztetni szerettek volna: messze tévedtem önmagamtól, és már nem a szívem útját követem.

1.    Kérd a jeleket, és legyél türelmes velük kapcsolatban

Az a jó, ha a jelek figyelése már gyermekkorodtól kezdve életed részévé válik. A legfontosabb velük kapcsolatban az, hogy jeleket akkor tudjuk életünk segítőjévé tenni, ha kérjük őket. Mivel a jelek folyamatosan érkeznek életünkbe, amíg nem tudatosítjuk magunkban őket, addig nem tudnak szolgálni sem minket.
Ha bizonytalan vagy, mit kellene tenned, kérj egy jelet, és várd türelmesen. Biztos volt már Neked is olyan AHA érzésed, amikor hirtelen úgy érezted, valami „leesett”, amikor váratlanul tudatosul benned egy érzés. Általában ilyen spontán jelre kell számítanod, de az is lehet, hogy csak utólag rakod össze, hogy jelet kaptál.

2.    A jelek legtöbbször hétköznapi dolgokban jelennek meg

Ahogy egyre tapasztaltabbá válsz a jelek olvasásában, úgy kérhetsz és kaphatsz is egyre komolyabbakat. Ugyanis kezdetben olyan hétköznapi dolgokban jelentkeznek, mint színek, illatok, vagy akár természeti jelenségek. A felhők, de akár a rossz időjárás is gyakran a javunkat szolgálja, mert olyan dolgokat mos ki az életünkből, amelyek már nem szolgálják az érdekeinket.

3.    Használd úgy a jeleket, ahogy a GPS-t: ne ijedj meg az újratervezéstől

Felgyorsult világunkban minél előbb észleljük a jeleket, és jövünk rá, hogy milyen célt szolgálnak az életünkben, annál hatékonyabban tudjuk alakítani az életünket. Néha, ha túl sokáig agyalunk egy helyzeten vagy kérdésen, akkor túlságosan összegubancolódnak a dolgaink.
Jó, ha megtanulunk gyorsan döntéseket hozni, játszva, nem görcsösen, ne ésszel akarjunk, hanem szívünkre hallgatva értelmezzük az eseményeket. Ahogy az autónk GPS-e is rögtön újratervez, ha elvétjük az irányt, tanuljuk meg, hogy ez teljesen természetes jelenség a saját életünkben is.

4.    A rossz az valójában jó

Találjuk meg a jót a rosszban. Mert valójában minden, általunk abban a pillanatban rossz dologként megélt helyzet mögött tanítás áll. Legyen szó akár pénzügyi nehézségekről, akár betegségről, vagy kapcsolati problémáról, valószínűleg azért kell megélnünk, hogy valamit tanuljunk belőle.
Ha megfigyeled, rájössz, az Élet először megadja neked a lehetőséget, hogy változtass. Először csak kicsiben figyelmeztet, csak az orrodra koppint. Később már nagyobb dorgálást kapsz, és ha még ebből sem tanulsz, rákényszerít arra, hogy lépj.
Ha egy munkahely megszűnését úgy fogod fel, hogy valójában jelet kaptál, mivel nem azt az utad járod, ami fejlődésed érdekében a legjobb, és egy ilyen pillanatban hálás tudsz lenni, az új lehetőségért, az hamarosan meg is jelenik az életedben.
Ha mondjuk albérletben laksz, és a lakás tulajdonosa egyszer csak bejelenti, hogy meghirdette eladásra a lakást, neked pedig hamarosan költöznöd kell, azzal az Élet valószínűleg jelezni szeretne számodra, hogy nem vagy jó helyen, ideje tovább lépni, és valami sokkal jobb dolog vár rád.

5.    Figyelj a belső hangodra

Honnan tudhatod, hogy mikor találkozol olyan jellel, ami valós üzenetet hordoz számodra? Ha túl sok jelet találsz az életedben, az bizony meg tud kavarni, és az sem szerencsés, ha mindent jelnek fogsz fel. Ilyenkor hallgass a szívedre és az érzéseidre. Ha tiszta szívvel tekintesz a világra, meg tudod különböztetni az igazat a hamistól.
Andi a következőket mesélte ezzel kapcsolatban. „Miután elkészült a könyvem, tudtam, hogy gyorsan le szeretném fordíttatni angolra, mert a történetem a nemzetközi könyvek piacán is megállja a helyét. Amikor fordítót kerestem, kértem a jeleket, hogy felismerjem, ki lenne a legmegfelelőbb személy a munkára.
Több személy is szóba jött, én azonban türelmesen vártam, mert tudtam, hogy ilyen fontos kérdésben nem biztos, hogy rögtön az első lehetőség lesz az igazi. Fontos dolgok előtt ne kapkodjunk, legyünk türelmesek. Végül egy ismerősöm ajánlotta számomra Túri Zsuzsit, aki szintén Magyarkanizsán nőtt fel, ugyanúgy, ahogy én. Roppant különösnek tartottam, hogy habár egy városból származunk, eddig nem is ismertük egymást, ő Pesten él, én pedig már Szegeden, és mégis találkoztunk. Ezen kívül a vezetékneve is megegyezik az enyémmel.
Persze a döntésemben a szakmai kérdések roppant sokat számítottak: nem szabad figyelmen kívül hagyni azt, hogy gyönyörűen és könnyedén fordította le a könyvet. Ezek a jelek azonban megerősítettek abban, hogy ő lesz az, akinek el kell készíteni a fordítást. Amikor pedig később személyesen is találkoztunk, mintha édesanyám tekintett volna rám. Külsőre nagyon hasonlítanak egymásra, döbbenetes volt a felismerés, mikor a fényképüket egymás mellé tettük.”

6.    A zenének különös ereje van – használd!
Andi ezen kívül azt tanácsolja, hogy hallgassunk sok zenét. A zenék üzeneteket rejthetnek magukban, és manapság nagyon sok zene szól a fényről, egy új világról, aminek a küszöbén állunk. Ha bekapcsolod a rádiót, nem biztos, hogy „véletlenül” szól épp az a szám. Hajlamosak vagyunk csak a dallamra figyelni, azonban érdemes figyelni a szövegre is. Az autóban is hallgass dinamikus zenéket, hiszen rögtön jókedvre derít.

7.    Figyelj a gyerekek szavára

Végül pedig még egy tanács, ami szintén Andi tapasztalatain alapul: „A kis gyermekek nagyon bölcsek. Figyeljünk arra, amit mondanak. Hiszen ők tulajdonképpen még közelebb állnak az égiekhez, mint mi, felnőttek.”

Szerző: Ábrahám-Hörömpő Andrea és Turi Andrea – Lélekmozaikok és A Létezés Kulcsa: www.letkulcs.hu (részlet)

Tagged under:

Log In or Create an account