Ki lopta el a boldogságod?

Pin it

Valószínűleg te. Vagyis néhány rossz szokásod, amin épp itt az ideje, hogy változtass – ha magadra ismersz. Nézd meg őket!

1. Mindenkire koncentrálsz, kivéve magadat

Ne mások sikereivel foglalkozz, az nem visz előre! Mindened megvan ahhoz, hogy veled is csodálatos dolgok történjenek, csak kezedbe kell venned sorsod irányítását. Ne hagyd, hogy mások mondják meg, mit gondolj, mit mondj! Tanuld meg tiszteletben tartani saját ötleteidet, megérzéseidet! Tisztítsd meg a múltadat, keresd meg azokat a dolgokat, amik szárnyakat adnak, egyszerűen kezdd el élni a saját életed!

2. Vársz a tökéletes pillanatra

Nincs tökéletes pillanat, csak olyan pillanat van, amit te tökéletessé tehetsz. Minden azon múlik, mennyire vagy képes fejlődni, s mekkora az akaraterőd. Tanuld meg meglátni és használni az élet tökéletlenségeit – tökéletesen!

.3. Csak azért dolgozol, hogy kifizesd a csekkjeid

Az a munka, ami nem érdekel, börtön. Még ha nem is vagy szuper lelkes a munkádtól, kell, hogy valami izgasson benne. Gondold csak végig – életed legalább egyharmadát munkával töltöd – nem dolgozhatsz csak azért, hogy a számláidat ki tudd fizetni! Rólad kell, hogy szóljon! Szeretned kell, amit csinálsz! Addig keress, amíg nem találod meg a te munkádat.

4. Utálsz másokat

„A sötétség nem vezethet ki a sötétségből, erre csak a fény képes.” – mondta Martin Luther King.

S valóban, a gyűlöletet csak a szeretet tudja elűzni. Tehát ha ki akarsz valakit írni az életedből, próbáld őt elfogadni olyannak, amilyen, vagy egyszerűen csak lépj tovább, és ne nézz vissza!

5. Ragaszkodsz az aggodalmaidhoz és a félelmeidhez

Ha visszanézel az életedre, rá fogsz jönni, hogy aggodalmaid és félelmeid nagy része teljesen alaptalan volt. Gondold végig, mennyi örömtől és lehetőségtől fosztottad meg magad, míg aggodalmaskodtál! S bár ezeket nem tudod visszahozni, az eljövendő örömökért még sokat tehetsz. Csak el kell engedned a haragot, a féltékenységet, a félelmeket! Nem kell, hogy mindig igazad legyen, nem kell megítélned másokat, csak fogadd el az embereket és a dolgokat olyannak, amilyenek.

6. Belesüllyedsz a problémákba

Egy rossz nap – csak egy rossz nap. Ne tedd még rosszabbá! Vedd tudomásul, hogy vannak az életedben akadályok, hogy minden nap új leckéket és lehetőségeket hoz! De mindig választhatsz! Vagy belesüllyedsz egy helyzetbe vagy megteszed a következő lépést!

7. A mulandó boldogság keresése

Két módon lehetsz elégedett. Az anyagi és fizikai örömök többnyire pillanatnyi elégedettséget adnak, hosszú távon azonban nem tesznek boldoggá. Az élet „fent és lent”.-jeinek elfogadásához csak a fokozatos szellemi fejlődésből eredő magabiztosság és lelki béke ad erőt.

8. Azonnal nagy változást akarsz

Ha változást akarsz elérni az életedben, kezdd a saját környezetedben! Nem kell nagy dolgokra gondolnod – vidíts fel egy embert a szeretteid közül, mosolyogj, szerezz valakinek örömet! Hidd el, egy idő után egyre többen mosolyognak vissza rád.

9. Kapcsolatot tartani azzal az emberrel, aki többször megbántott

Néha ott kell hagynod embereket. Nem azért, mert nem érdekelnek, hanem mert te nem érdekled őket. Ne akarj nekik bizonyítani, ne vesztegess rájuk időt, lépj tovább!

10. A külső, a fizikai vonzerő túlértékelése

Kétségtelen, hogy a kellemes kinézetű emberek nagyobb hatással vannak ránk és rövid időre akár rabul is ejthetik a szívedet. Hosszú távon azonban a vonzó külső kevés egy kapcsolathoz. Sokkal fontosabb és meghatározóbb, hogy lelkileg, emberileg mennyire találod meg az összhangot valakivel.

Angel Chernoff írása nyomán
Forrás: http://themindunleashed.org/

Tagged under:

Log In or Create an account