Napi horoszkóp – 2018. január 31.

Pin it

Hegyi beszéd – ez is igazi (a Merkúr átlép a Vízöntőbe)

A mai napon az önkifejezést, a kommunikációt, a logikát, a tudatosságot képviselő Merkúr a Vízöntő jegyébe lép. A Vízöntő bölcsen, kissé távolabbról, magasabbról, de kitűnő megfigyeléssel, beleérzéssel figyeli a dolgokat. A nézetei segítőek, de nem tapadnak a másikra, amiben tud, segít, ötletet ad, előremozdít – és ha sikerült, akkor tovább is áll. Most ez a fajta tudatosság, kommunikáció lesz a jellemző – nagyon jól megláthatjuk a dolgok lényegét, fontos részeit, és anélkül is tudunk ezekkel kezdeni valamit, hogy túlságosan megérintenének, annyira, hogy az már befolyásolna érzelmileg. Előremozdító beszélgetések, segítő tanulmányok, bölcs gondolatok azok, amelyekkel a mai napon találkozhatunk – mindannyiunknak jót tesznek, érdemes időt szánni rájuk.

Párdi Petra mester fokozatú parapszichológus, a Tiszta Forrás Intézet volt hallgatója
pardi.petra02@gmail.com

Karmaasztro profiknak: Mars – Pallas Athena kvinkunx, különleges Telihold

A Nyilasban járó Mars (lelkes, jövő orientált akarat) ma és a következő néhány napban egy karma-fényszöget vet a Bikában haladó Pallas Athena-hoz. Míg Mars a háború istene, a másodiknak felfedezett aszteroida a bölcsesség mellett a honvédelmet szimbolizálta a görög panteonban. A két égitest kvinkunxa nem hoz valódi ütközést, de elindíthat olyan folyamatokat vagy gondolatokat, amelyek során fel kell tenned a kérdést: verekszel, vagy a bölcsesség útjára lépsz? S ha az előbbit választod, vajon hogyan védheted meg az otthonodat, a hazádat, vagy a hátországodat?

Ráadásul ma nagyon különleges a Telihold: egyrészt „kék Hold” (ami egy angol kifejezés fordítása, akkor használják, ha egy naptári hónapra két Telihold esik). Másrészt „szuper–Hold” lesz (éjszakai fényadónk a létező legközelebb kerül a Földhöz, amitől az átmérője néhány fokkal nagyobb, mint átlagosan – de fontos érteni, hogy szabad szemmel nem észlelhető a különbség). És még teljes holdfogyatkozás is történik, amit sajnos Magyarországról pont nem fogunk látni. Holdfogyatkozáskor a Telihold tányérjára lassan rákúszik a Föld árnyéka és elfedi, vagyis a folyamat leírható úgy is, hogy először hajszálpontosan szembe kerül a két fényadó, a tudat (Nap) megvilágítja az ösztönszintet (Hold), de az ösztön is illuminálja a tudatot, amit aztán szép fokozatosan elhomályosítanak az emberi érzékszervek (a Föld). Vagyis néhány órára győzedelmeskednek azok az ingerek, örömök és élmények, amelyeket a földi sík, a fizikai test nyújt. Ez a mostani Telihold ráadásul hajszálpontosan együtt áll a Ceres-zel, amely a gondoskodó elv kisbolygója, s a két anya-égitest nagymértékben felerősíti egymást.

Griga Zsuzsanna karmaasztrológus
zsuzsanna.griga@gmail.com

www.the-dreamweaver.net

www.tisztaforrasintezet.hu

Tagged under:

Log In or Create an account