Szeptemberi karmaasztrológiai előrejelzés

Pin it

A hónap legnagyobb energetikai váltását a Jupiter Mérlegbe lépése jelenti, amely az elmúlt egy évben a Szűzben haladt. Mivel a nagy szerencse bolygója mindent megnövel, amit megérint, a Mérlegben a kompromisszumkötéseket és az egyensúlyteremtést támogatja.

A Szűzben hátráló Merkúr 21.-én áll meg, és 22.-én fordul vissza, éppen az őszi napéjegyenlőségkor, amikor a Nap a Mérlegbe lép.  Ilyenkor egyenlő hosszúságú a nappal és az éjszaka, a fény fordulása azonban a sötétség irányába tolja el az időminőséget. Karácsonyig egyre rövidülnek majd a nappalok és hosszabbodnak az éjszakák.

Szexuál-bolygók: hagyományosan két égitestet kapcsolunk a szexualitáshoz. A Vénusz a szerelmet és a játékos erotikát, a Mars a férfias hódítást szimbolizálja. A karmaasztrológiai olvasatokban a Plútót is ide soroljuk, fényszögei túlfűtött intenzitással telítik a kapcsolatokat.

A Nap 2.-án kvadrátot vet a Karma urához, a Szaturnuszhoz, amely néhány napra akadályokat jelezhet a személyes döntéseidben. Szerencsére a hónap végén a Jupiter mellé lép, ami viszont az optimizmusodat növeli.A Vénusz 23.-ig a Mérlegben jár, amitől befogadóbbá és együttműködőbbé válhatsz. 18.-án egy szextilt vet a Marshoz, és a két szexuál-bolygó remek alkalmat teremt a szerelemre, másnap azonban szembe kerül az Uránusszal, ami a lázadást és a hirtelen meghozott párkapcsolati döntéseket erősíti. A hónap utolsó hetében pedig már a féltékeny, bosszúálló Skorpióban jár, amely alapvetően átszínezheti a szerelmi viszonyaidat.

A Nyilasban haladó Mars (tüzes akarat) 17.-én az Uránusszal alkot egy jótékony trigont. Ezt a kombinációt a szabad akarat fényszögének nevezzük a karmaasztrológiában, és a trigon végre valódi lehetőségeket biztosít, hogy meg is élhessük. A hónap másik fő-fényszöge az ismét bepontosodó Szaturnusz – Neptunusz kvadrát, amely egész évben jelen van világ-fényszögként. Egyrészt nagyon megnehezíti az álmok megvalósítását, másrészt a meglévő, biztosnak hitt szerkezetek szétmállását szimbolizálja, ráadásul az egyik legfontosabb betegség-jelölő is, érdemes odafigyelni az egészségedre.

A hónap végén, 27.-én a Plútó megáll égi útján, és ismét direktbe fordul. Mivel az utolsó Uránusz – Plútó kvadrát fokán áll meg, sajnos behozhatja azokat a még megoldatlan, de gyökeres átalakulást igénylő témákat, amikkel eddig nem birkóztál meg.

 

Griga Zsuzsanna

Karmaasztrológus

Tagged under:

Log In or Create an account