Augusztusi karmaasztrológiai előrejelzés

Pin it

Asztrológiai szempontból mozgalmas a meteorológiai nyár utolsó hónapja. A személyes bolygók közül a Merkúr a praktikus Szűzben halad, 7.-én azonban szembe kerül a Neptunusszal, ami félreértéseket okozhat a kommunikációban és a közlekedésben. 8.-án együtt áll a Felszálló holdcsomóval, amely a választott sorsfeladatot szimbolizálja. Érdemes aznap végiggondolnod, vajon jó úton jársz-e vagy sem. 20.-án kvinkunxot vet az Uránuszhoz, ami megvilágosító gondolatokat hoz, 21.-én pedig együtt áll a Jupiterrel, ami szerencsés szerződéskötéseket és tárgyalásokat jelezhetne, ha nem esne pont vasárnapra. A hónap legvégén mozgása lelassul és 30.-án meg is fordul, de a retrográd (hátráló) mozgás hatását szeptemberben fogjuk érezni elkallódó emailek vagy félreértett szavak formájában.

Retrográd mozgás: a bolygók ellipszis alakú pályán keringenek, amit képtelenség a Földről érzékelni. Helyette azt látjuk, hogy megfordulni látszanak az állócsillagok tükrében és hátrálni kezdenek. A retrográd égitestek befelé hatnak és nehezebben nyilvánulnak meg.

A Vénuszt a hónap elején még a tüzes Oroszlánban találjuk, 5.-én azonban átlép a megfontolt, aggodalmaskodó Szűzbe. 14.-én szembe kerül a Neptunusszal, amely egy-két napra romantikussá tehet, 25.-én viszont a Chironnal, a karmikus sebek kentaurjával ütközik, amitől felszakadhatnak azok a negatív érzelmek, amiket eddig magadba temettél.

A Mars a hónap elején a Skorpió utolsó fokaiban halad és 3.-án átlép a Nyilasba, amitől tüzes és jövőigenlő lesz. 24.-én azonban a Szaturnusz mellé lép, ami lefékezi, 26.-án pedig kvadrátot vet a Neptunuszhoz, ami elhomályosíthatja az akaraterőt (nem véletlenül nevezzük kettőjük találkáit „ködszurkálásnak”).

A hónap fő-fényszöge a Jupiter – Uránusz kvinkunx. Ezt a kombinációt hagyományosan a szerencsét igénylő változtatások kombinációt értelmezzük, de hozhat túlzásokat is.

A Nap 22.-én elhagyja a tüzes Oroszlánt és belép a Szűzbe, vagyis elindul a csillagászati nyár utolsó hónapja. Az „arató szűz” időszakát a számvetés és a betakarítás jellemzi.

 

Griga Zsuzsanna

Karmaasztrológus

Tagged under:

Log In or Create an account