Légzésteszt – mérd meg az energiád!

Pin it

A legnagyobb energiamennyiséget az ember a légzésen keresztül kapja, ezért minden, ami zavarja a légzést, befolyásolja az életminőségét – olvashatjuk a pillangosziget.hu-n. Hogy kinek mekkora az energiaszintje, egy egyszerű teszt segítségével kideríthető.

Az ember könnyen, gyorsan és biztonságosan tudja emelni energiaszintjét a légzés segítségével, és ez által megszabadulhat a fizikai gondoktól. Amikor az ember érzi az erőt, nagyobb lesz az önbizalma és megnyugszik. Ez azt jelenti, hogy a légzéssel sikerül energiával feltölteni a test minden sejtjét. Amikor a légzés funkciója romlik belső konfliktus vagy stressz miatt, energiahiány alakul ki és a test alacsony energia szinten működik. Ezt a folyamatot nevezzük betegségnek.

A legújabb tudományos kutatás megmutatta, hogy a vérrel érkező oxigént a sejtek akkor tudják feldolgozni, amikor magas a széndioxid tartalom. Ha az oxigén és a széndioxid arány 1/3 a szervezet sejtjeiben, akkor az oxigén teljesen feldolgozódik. Ez azt jelenti, hogy a sejtekben háromszor annyi széndioxidnak kell lennie, mint oxigénnek. Amikor a sejtek széndioxid tartalma leesik, a sejtek nem tudják feldolgozni a vérrel jövő oxigént, oxigénéhség alakul ki és a szervezetben energiahiány lép fel.

A légzés által az ember oxigént kap, mely a sejtekben zajló folyamatoknál energiaforrásként szerepel. A rövid, feszült – különösen szájon keresztül történő – kilégzésnél a széndioxid vesztesége meghaladja a sejtekben termelt széndioxid szintet. Minél több széndioxid van a szövetsejtekben, annál jobban használódik fel az oxigén.

Az ember egy különleges légzésteszt segítségével mérheti meg saját energia szintjét.

A légzésszünet hossza lesz a meghatározó:

10 sec. – alacsony energiaszint
20-30 sec. – közepes energiaszint (átlagos)
30-40 sec. – normális energiaszint
40-60 sec. – nagyon jó energiaszint
60 sec. felett – kiváló energiaszint
Az energialégzés segítségével folyamatosan tudjuk emelni az energiaszintet. Szép lassan aktiválod ezzel a szervezeted öngyógyító képességét is.

20 sec. felett javul a tüdő funkció
30 sec. felett rendbe jön a gyomor- és bélrendszer
40 sec. felett regenerálódik az immunrendszer valamint a szív- és érrendszer, felgyorsul az anyagcsere
60 sec. felett rendbe jön az idegrendszer. Nő a figyelem és a koncentráció képesség, elmúlik a fizikai és pszichikai fáradtság érzése.
A megjelent többlet energiával meg tudod valósítani céljaid és lehetőséged nyílik az önkifejezésre.

Ehhez az szükséges, hogy önállóan foglalkozz minden nap ezzel a különleges légzés technikával. Így napról napra elkezded gyűjteni az energiát, és lehetőséged lesz betegség és fizikai fáradtság nélkül élni. Ezért, hogy ez a folyamat elinduljon, naponta kb. 30-60 percet kell a légzéssel foglalkozni!

Kezdetben a rendszeres gyakorlatokból nyert energiától függ a jó közérzeted. Az idő múlásával fokozatosan regenerálódnak a szervek és a szövetek, a gyógyulási folyamat csak ekkor válik stabillá és visszafordíthatatlanná. Ehhez a folyamathoz már hónapok, vagy akár évek is szükségesek.

Az energialégzés technikájának tökéletes elsajátítása szakembert igényel.

Forrás: www.pillangosziget.hu

Tagged under:

Log In or Create an account