Júliusi karmaasztrológiai előrejelzés

Pin it

A hónap elején az öt személyes bolygó közül négyet vizes jegyben találunk: a Nap, a Merkúr és a Vénusz a Rákban, a Mars a Skorpióban halad, ezért a hétköznapjaink érzelemmel és hangulat-változásokkal telítettek. A Hold két – két és fél naponként vált jegyet, ezért csak különleges esetben vesszük figyelembe az elemét. Most 4.-én a Rák Újhold ilyen alkalmat teremt, mivel ekkor mind az öt személyes bolygó víz elemben lesz, ami valódi érzelmi cunamit okozhat. Szerencsére a Hold két nap múlva elhagyja a Rákot, s a Vénusz 12.-én, a Merkúr 14.-én, a Nap pedig 22.-én átlép az Oroszlánba, amivel a tűz elem (inspiráció, kreativitás) kerül dominanciába.

Személyes bolygók: asztrológiai szempontból a Naprendszer geocentrikus képét értelmezzük, annak ellenére, hogy az asztrológusok is pontosan tudják, a Nap csillag, a Hold pedig mindössze saját bolygónk szatellitje. Öt személyes bolygót különböztetünk meg, amelyek a hétköznapjainkat írják le: központi fényadónk, a Nap (életerő, egó-fejlődés), éjszakai fényadónk, a Hold (spirituális esszencia), Merkúr (kommunikáció, kapcsolatteremtés, tanulási képességek), Vénusz (harmónia, erotika, szerelem, pénz), és Mars (akaraterő, tetterő).

Az idei év egyik fő világ-fényszöge, az Uránusz – Eris konjunkció (robbanásszerű változások és drasztikusan megváltozó külső körülmények) hatótávolságon belül marad, ráadásul a Mars az Uránuszhoz vet kvinkunxot, ami fokozhatja a feszültséget (14.-én pontosodik be, de egész hónapban hatni fog).  Ezt a kombinációt nevezzük a „szabad akarat” jelölőjének, a kvinkunx (karma-fényszög) miatt azonban nem lehet kiszámítani a működését: hozhat hirtelen kitöréseket és kényszerű megalkuvásokat egyaránt. Majd amikor szeptemberben a trigonjuk pontosodik be, sokkal inkább az akadályok elhárulását élhetjük meg. A július 18.-i Mars – Chiron víz trigon pedig lehetővé teszi az érzelmi természetű karmikus sebek elengedését.

Eris: a görög mitológiában Erisz a viszálykodás démona. Árész hadistent segíti, mert ahova beteszi a lábát, ott békétlenséget szít, amire könnyedén ráépülhet a háború. Eris, a róla elnevezett kentaur azokat az élethelyzeteket írja le, amely során teljesen elveszítjük a lábunk alól a talajt.

Griga Zsuzsanna karmaasztrológus

Tagged under:

Log In or Create an account