Megerősítő mondatok a lelkednek – mondd el minden reggel!

Pin it

Nem titok, hogy legtöbben nem vagyunk toppon az ébredést követően – és nem csak akkor, ha előző nap valami rossz dolog történt velünk, hanem úgy általában véve is. Viszont ezen változtathatunk. A meditalas.hu szerint érdemes kialakítanunk egy napi rutint, amely által nem csak a testünket tápláljuk néhány finom falattokkal a nap korai szakaszában, hanem a lelkünket is. Hogy mi ennek a pontos módja? Hosszabb-rövidebb, megerősítő mondatok. Ezek által garantáltan nyert ügyünk van.
Mostantól az ébredést követően, legyen az első dolgod, hogy az itt felsorolt mondatokat minden reggel elismételed magadban, vagy hangosan kiejtve. Ahogy éppen jólesik. De nem csak úgy “hányaveti” módon, hanem meggyőződéssel, átéléssel, hittel. Hajrá!

1. Ma egy új nap van.
Lehet, hogy az előző nap rossz volt, talán az előző hét is, de ma reggel, amikor kinyitod a szemed, egy új napra ébredsz, egy tiszta, fehér lapra, amit úgy írsz tele, ahogy akarsz. Ne foglalkozz a tegnappal, mert az elmúlt, így nem határozhat meg téged – a ma viszont még előtted áll.

2. Én vagyok saját magam legjobb verziója.
Igaz, hogy mindig van hova fejlődni, de nem szabad elfelejtkezned saját magad elfogadásáról, tiszteletéről sem. Egyedi vagy, értékes, elképesztő, pont azért, amilyen vagy – ha ügyesen kevered a lapjaid, innentől már csak felfele vezethet az út.

3. Nem tudhatok mindent.
Így van. Nem könyvtárként, enciklopédiaként, esetleg sokat megélt professzorként funkcionálsz, aki/ami mindenről mindent tud, és mindig, mindenben biztos. Te te vagy, és nagyon jó vagy abban, amit csinálsz. Képes vagy a fejlődésre, a tanulásra, így egyre többet tudsz majd, egyre profibb leszel.

4. Minden álmomat meg tudom valósítani.
Mindegy, mikor, mindegy, hogyan, de hidd el, hogy el tudod érni az álmaidat, bármilyen merésznek, bármilyen hihetetlennek is tűnnek. A te vágyaid ugyanolyan értékesek, mint a többieké és ugyanúgy megérdemlik, hogy dolgozz rajtuk. Ha erről meggyőződ magad, már megtetted az első lépést feléjük.

5. Nincsen semmi baj azzal, ha hibázok.
Biztos lehetsz benne, hogy nincs olyan ember a bolygón, aki, mióta világ a világ, nem hibázott egyszer sem. A ballépések beleférnek, hiszen belőlük tanulhatsz a legtöbbet. Tegnap valami félrement? Semmi vész, ma reggel egy új nap kezdődik!

6. Ne mások mondják meg, milyen vagyok/milyen legyek.
Légy hálás a családodnak, a barátaidnak, a munkatársaidnak és bárkinek, aki segít neked és melletted áll az életben, de ne hagyd, hogy ők döntsék el, milyen ember legyél, hogyan viselkedj. Ne hagyd, hogy a valódi éned elvesszen csak azért, hogy valahova beilleszkedj vagy megkedveltesd magad. Légy büszke önmagadra!

7. Az élet megy tovább.
Semmi sem tart örökké, semmi sem állandó és történjék bármi, jó vagy rossz, a mindennapok körforgása soha nem áll meg. Ahogy a hétfőt a kedd követi, úgy kell neked is továbblépned, ha szükséges, úgy kell szépen lassan elfogadnod, hogy az ár mindig sodorni fog magával. Azt azonban tapasztald ki, hogyan leszel elég erős ahhoz, hogy felvedd a ritmust.

8. A legjobbat érdemlem.
Tudjuk, hogy ez a mondat így, ebben a formában nagyon önzően hangzik, de hidd el: ennek a gondolatnak az elfogadása az első lépés ahhoz, hogy magadat is képes legyél értékelni. Egy önmagát semmibe néző ember beéri a kevesebbel, elhiszi, hogy neki ez vagy az nem jár – te ne legyél ilyen! Igenis megérdemled a legjobbat, mert értékes, utánozhatatlan, különleges vagy!

9. Harcolni fogok!
Lássuk be, az élet kisebb-nagyobb csaták sorozata. Hol a boltban, hol otthon, hol a munkahelyen vívjuk őket, de az tény, hogy vannak és lesznek is, így mindig felkészültnek kell lennünk, hogy győztesen kerüljünk ki belőlük. Kelj fel minden reggel úgy, mint egy háborúba induló, hős katona, és döntsd el, hogy akármi lesz, te nem fogod feladni!

Írta: Lipták Karolina

http://meditalas.hu/2015/01/21/mondatok-amelyeket-el-kellene-ismetelnunk-minden-reggel/

www.lelekmagazin.hu

Tagged under:

Log In or Create an account