Önbizalom növelő gyakorlat

Pin it

Talán ma már köztudott dolog, hogy testünk teljesen körbe van hálózva energiapályákkal (meridiánokkal), energiaközpontokkal (csakrákkal) és energia pontokkal. Ez ugyanolyan nélkülözhetetlen mint a testünket behálózó érhálózat, melynek épsége, tisztasága, szabad átjárhatósága nélkülözhetetlen. Ha az energiaáramlás valahol blokkolt, az a testünkben különböző kényelmetlen érzeteket később akár betegségeket is okozhat. Szerencsére ma már tudjuk, hogy ezek a blokkpontok külső behatás segítségével tökéletesen feloldhatók, legyen az a pontra gyakorolt nyomással, szúrással (akupunktúra) illetve különböző gyakorlatokkal.

A lecsökkent önbizalom is effajta blokkok eredménye lehet, hisz a testünket éltető energia áramlása itt-ott akadályokba ütközik. Hogyan is mozduljunk mi magunk bátran, magabiztosan előre, amikor a bennünket körbevevő, tápláló energiamező ezt nem teszi lehetővé?

Az alábbi nagyon egyszerű kis gyakorlatsorozattal olyan energiapontokat és meridiánokat érintünk, amik azt a hatást érik el az agyban, hogy bizony erősödik tőle az önbizalmad.

-Hajolj le és 10-12-szer mindkét kezeddel egyszerre gyengéden csipkedd mindkét lábad achilles inát (hátul a vádli alját a boka felett).
-Szintén mindkét kezeddel 10-12-szer csipkedd finoman a térdhajlatnál hátul mindkét lábadat, de ütögetheted gyengéden a kézéleiddel is.
-Az utolsó gyakorlat neve „vonatozás”. Tedd rá a jobb tenyeredet a bal válladra. Hajlítsd be a bal karodat derékszögben, az ujjaidat szorítsd ökölbe. Ebben a felállásban 10-12-szer körözz előre az egész karoddal a válladból kiindulva (az is mozogjon tehát határozottan). Ugyanezt csináld meg visszafelé is, tehát hátrafelé körözz a válladból kiindulva.
-A 3-as gyakorlatot csináld meg a másik oldalon is, szintén 10-12-szer (körözés előre-hátra).

Ez a kb. 2 perces egyszerű gyakorlatsorozat akkor is működik, ha nem hiszel benne. Nyilván hatványozottabb hatás érhető el, ha hiszed is, hogy a gyakorlat hatásos.

Javaslom, minden reggel mielőtt elkezded a napot vagy esténként lefekvés előtt csináld meg ezeket a gyakorlatokat és még jobb, ha közben el is képzeled, hogy magabiztos, önbizalommal telt és életerős vagy. Képzelheted ezt általánosságban, mondjuk, hogy így jársz-kelsz az utcán, de képzelhetsz hozzá egy konkrét szituációt is, ahova szeretnéd visszakapni az erődet és önbizalmadat.

Sok sikert!

inezem.hupont.hu

Tagged under:

Log In or Create an account